Spillemænd på afveje

bilen 1

Vi mødtes i en folkemusik-jam (hvor ellers!?) en sen aftentime på festivalen Musik over Præstø Fjord i 2013, og et nyt band tog form. Siden har vi spillet talrige koncerter og fået udvidet besætningen i Sange fra Taget.

Sanger og sangskriver Niels Ørts Ottosen er vokset op i yderste Vestjylland i en musikerfamilie. Han har arbejdet som komponist i en række bands og kapelmester ved bl.a. Teater Monsuna, Teatret Møllen og Svalegangen i Århus m.fl. og er i øjeblikket organist i Ramløse og Annisse kirker i Nordsjælland. Niels spiller på mange instrumenter og har skrevet sange siden brødrene lærte ham de første akkorder, men Sange fra Taget er den første udgivelse med egne numre. Han spiller også i bandet Forro de Bicicleta, og har tidligere spillet med bl.a. Megafauna, Storskrald, Strangers on a Train og Herö.

Den autodidakte mandolinspiller George Sorenson er vokset op i hovedstaden med Amerikanske aner, og med bluegrass musik som som det fædrene soundtrack. Han har boet i Irland og taget den irske folkemusik musik til sig. Han har spillet i en række bands siden teenageårene, senest Breamar Bog Boys og Don Papa’s. Ved siden af dette er det også blevet til en del gæstespil til rollespilsmusik og historiske og fantasy-events som f.eks. Tordenskjoldsdagene og det tyske Zeitreise der Piraten.

Jacob Klitgaard er fra Viborg og spiller kontrabas så uglerne tuder

Advertisement